Heinäkuun saldo

Heinäkuu
– Kirjoita joka päivä yksi raapale. VALMIS
Raapaleet syntyivät ajallaan, mutta turhan usein iltamyöhään. Syynä tuntuu olevan, että ellei sitä ota nimenomaiseksi asiakseen keskellä päivää, inspiraation puute puskee projektin iltaan ja sitten onkin edessä lasten iltatoimet satuineen päivineen. Kun vihdoin pääsen koneelle, kello on pahimmillaan 23. Silti joukkoon on päässyt muutama aito onnistuminenkin. Joskus niitä on pakko olla riittävästi kokoelmaa varten.

– Kirjoita ainakin kolme arvostelua. VALMIS
Olen laajentanut perustavoitteeni yhdestä arvostelusta kolmeen arvosteluun kuussa, ja nyt muutos meinasi purra kankkuun. Kaksi ensimmäistä, Planetes 1&2 ja Tiamatin värit, olivat nimenomaisesti pyytämääni arvostelumateriaalia, joista ensimmäinen oli vieläpä armottomasti myöhässä. Kolmannen kanssa oli tulla kiire ja paniikki, mutta halusin esitellä Tulilahti-kirjan ja siitä se lohkesi, viimeisenä iltana.

– Tee kaksi blogausta kirjoittamisesta. VALMIS
Ihan kuun alussa esitin palautepyynnön blogini lukijoille. Kaipaan mielipiteitä siitä, mitkä tähän astisista raapaleistani ovat niitä parhaita. Pohjustan tällä kokoelman koostamista. Sen lisäksi mainostin uutta Usvaa, jossa on novelli minultakin (Sateenkaaren maku), raportoin kesäkuun saavutukset ja tappiot ja fiilistelin hieman menestystäni kirjoituskisoissa.

– Lue Äärenmurtajat. VALMIS
Äärenmurtajat, romaaninraakileeni vuodelta 2003, syntyi Nanowrimon myötä. Paikoitellen kerronta oli hyvää, mutta suurimmaksi osaksi olin näemmä päätynyt kertomaan mitä kaikkea oli ehtinyt tapahtua jossakin välissä sen näyttämisen sijaan. Onpahan muistiinpanot, joiden perusteella kertoa varsinaista tarinaa. Olin pelännyt, että häpeä omaa kirjoitustaan kohtaan olisi tiellä koko ajan, mutta sitä esiintyi kiitettävän vähän.

– Selvitä Äärenmurtajien nykyinen aikajana. VALMIS
Äärenmurtajat ei koskaan valmistunut, koska loppupuolella huomasin, että eri aikalinjani eivät kohtaakaan kuten pitäisi. Nyt keräsin kaikki vihjeet siitä, minä vuonna jokin asia tapahtui, mistä tapahtumasta oli milloinkin kulunut kuinkakin paljon aikaa ynnä muuta vastaavaa. Nyt se kaikki pitää muokata vielä toimivaksi kokonaisuudeksi, ennen kuin romaanin uudelleenkirjoitus voi alkaa.

– Osallistu Finnconiin. VALMIS
Finnconiin aioin osallistua vain lauantaina, mutta päästiinpä paikalle koko perheen voimin perjantaina kirjoituskilpailujen palkinnonjakoon. Con-raporttia aloitin, mutta kesken hyytyi. Saa nähdä, saisinko sellaisen tiristettyä vielä ulos.

– Osallistu Usva-leirille. VALMIS
Tämäkin on raportin arvoinen keikka, mutta mitään en lupaa. Neljä päivää kirjoittamista ja kirjoittajia, jopa kirjailijoita. Saaliina iso läjä kirjoja, hemmetisti energiaa, tasku täynnä uusia ideoita ja hyttysenpuremia niin paljon, että vielä viikon päästäkin raavituttaa.

– Kirjoita novelliarvioita Kosmiseen colosseumiin. VALMIS
Usva-leirillä kirjoittelin muutaman novelliarvion Kosmiseen colosseumiin, joka on Suomen Tieteiskirjoittajien novelliarvosteluarkisto. Arvioita julkaistaan Kosmoskynä-lehdessä ja nyt myös verkossa. Muutaman arvostelun jätin rästiin ja lupasin hoitaa myöhemmin, ja ne myös hoidin.

Sateenkaariromaani on edelleen heitteillä, sillä rintamalla ei siis mitään uutta. Äärenmurtajien aikajanan kasaaminen jäi sekin myöhempään.

Arvostelusaralla on jo monta koettua, joista haluaisin kertoa, mutta ajankäyttö alkaa iskeä vastaan. Lisäksi uutta arvosteltavaa on niin iso pino, että senkin kanssa saa erikseen tehdä töitä. Paljon kamaa jäi loppuvuodelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.