Lukekaa novelleja – Atorox tulee taas

Arvoisat blogini lukijat! Atorox 2014 häälyy päidemme yllä kuin robottipääkahvainen valomiekka konsanaan. On jälleen tullut aika laittaa viime vuoden novellisato paremmuusjärjestykseen, ja siinä jokainen teistä voi halutessaan olla osallisena.

”Wut?” joku sieltä takarivistä huhuili. Loistavaa, käytän mielelläni tämän tilaisuuden valottaakseni tilannetta lainaamalla suoraan Atorox-sivuilta:

”[Atorox-palkinto] myönnetään vuosittain edellisen vuoden parhaalle ensimmäistä kertaa julkaistulle kotimaiselle science fiction- tai fantasianovellille.”

Näin ollen jos olette lukeneet edes yhden hyväksi tai kiinnostavaksi luokiteltavan, nuo kriteerit täyttävän novellin, osallistukaa ja ehdottakaa. Jaa että miksikö? No, ehdottaneiden kesken ei arvota yhtikäs mitään, joten vetoan vanhaan viisauteen ”lörpöt huulet upottavat aluksia ja lähettämättömät Atorox-ehdotukset upottavat hyviä novelleja”. Ehdottelu on siis sf-patrioottista, minkä lisäksi, kuinka usein te pääsette päättämään kirjailijoiden kohtaloista näin kouriintuntuvalla tavalla, olettaen ettette ole koskaan päässeet päättämään Finlandiasta? Leiki jumalolentoa jo tänään, tee Atorox-ehdotus!

Atoroxia pyörittävä Turun Science Fiction Seura on kaiken kukkuraksi tehnyt ehdotusten heittelyn mahdollisimman helpoksi. Kaikki hoituu nettilomakkeella. Telepatialinkkiä odotellessa tästä ei prosessi enää yksinkertaistu.

Mitäpä ehdottaa? Hassua, että kysyitte. Mitä tahansa hyvää. Luntatkaa vaikka postauksen lopusta tähän mennessä kertyneet Atorox-haasteet. Niiden ohella aion promota nyt omia tekstejäni.

Minulta julkaistiin viime vuonna sellaiset 135 novellia. Se on paljon, kenties ennätys, mutta määrä jörnisi aivoja toki enemmän, jos joukkoa ei muodostaisi lähes yksinomaan raapaleet. Novellejahan nekin ovat, mutta toimivat niin eri tavoin kuin pidemmät serkkunsa, ettei niillä ole Atorox-karkeloissa juuri sijaa.

Niinpä listaankin tässä ne novellini, jotka eivät olleet raapaleita, sillä taka-ajatuksella, että blogini lukijat voisivat näin mitä helpoimmin etsiä nuo tekstit käsiinsä ja lukaista ennen maaliskuun idusta (Atoroxin ehdokasasettelun deadline on 16.3.)

Novellit

1. Prestonin keikka (Kultakuoriainen #6) (pdf)
2. Calypson perillinen (Kun kansilaudoille liukui lohikäärme)
3. Milla ja Meri (Portti 2/2013)
4. Rakkaudesta kirjaan (Stepanin koodeksi)
5. Valkean naisen palvelija (Steampunk! – höyryä ja helvetinkoneita)
6. Milla ja Meri matkalla usvaleirille (Sillanrakentaja)
7. Avaruustrippi (Alienisti 31, The Brain from Planet #42)
8. Tähtivaeltajat (Kultakuoriainen #7) (pdf)
9. salanimellä kirjoitettu novelli (Ursula 2/2013) (pdf)

Muutamia huomioita. Kultakuoriaiset ja Ursula löytyvät netistä täysin maksutta ja ovat kenen tahansa luettavissa. Ursulassa tavataan julkaista novellit nimimerkillä, joten minäkin tein niin. Ei sillä, ettenkö kehtaisi seistä tekstini takana, mutta kun tulin lähteneeksi nimimerkkirakettireen kyytii, pysytään nyt matkassa loppuun saakka. Novellit Milla ja Meri sekä Milla ja Meri matkalla usvaleirille ilmestyivät vuoden lopussa myös pienen painoksen vihkosessa Millan ja Merin joulutervehdys.

Milla ja Meri saavutti 3. sijan Portin novellikilpailussa 2012. Prestonin keikka voitti URSin kirjoituskisan 2012 ja sijoittuu samaan maailmaan kuin Osuuskumman antologioissa julkaistut novellit Kruunun vihollinen ja Valkean naisen palvelija.

Jos ja kun luette noita lehtiä & antologioita, törmäätte epäilemättä myös muiden kirjoittajien hyviin novelleihin. Ehdottakaa niitäkin. Atoroxin arvo kasvaa sitä suuremmaksi, mitä enemmän ehdotuksia tulee.

Mitä muuta on ilmestynyt? Täydellinen lista löytyy Atorox-sivuilta. Jos jokin novelli puuttuu, ilmoittakaa siitä heti Atorox-vastaavalle.

Jos joku aikoo tehdä omista viime vuoden novelleistaan oman listansa, julkaiskaa se toki myös tämän postauksen perässä kommenttina.

Atorox-haasteet

1. Kuiskaus pimeässä
2. Kultakuoriainen #6 ja Tähtivaeltaja 3/2013
3. Leonardon rasia, Aukkoja ajassa, Ken vainajia muistelee
4. Portti 2/2013 ja Spin 2/2013
5. Kuolema on ikuista unta
6. Usva 1/2013
7. Stepanin koodeksi
8. Usva 2/2013 ja 3/2013

Advertisement

One response to “Lukekaa novelleja – Atorox tulee taas

  1. Minun listani on helppo: Kultakuoriainen #7 – Tuuli Kantaa tuutulaulua.
    Eipähän tartte vaivata päätään muistelemisella 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.