Atorox-haaste #7: Stepanin koodeksi

Kansikuva: Arren Zherbin

Kansikuva: Arren Zherbin

Edellisestä haasteesta on aikaa jo kaksi kuukautta, vaikka välien piti olla kaksi viikkoa. Syyttäisin muutoin ajanpuutetta, mutta olenhan minä tässä väliajalla lukenut vaikka kuinka. Todellinen syy lieneekin se, että haasteen kohde ei ollut painettu paperille. Minä kun tuppaan lukemaan sohvalla lojuen tai juuri ennen nukahtamista sängyssä, ja siihen bittivirta soveltuu huonosti. E-kirjoja olen pari saanut luetuksi kännykän kanssa, mutta pdf-tiedostot ovat kovempi pala, koska ne eivät asetu luurin ruudulle luettavassa muodossa mitenkään helposti.

Tänään sitten tulostin Usvan 1/2013 paperille eikä sen lukaisuun mennyt kuin tunti pari. Olisi heti pitänyt tehdä niin. Monasti suunnittelin avaavani lehden tietokoneen ruudulle, mutta aina se jäi tekemättä ajatuksen tuntuessa niin rasittavalta. En taivu lukemaan kovin pitkiä tekstejä ruudulta.

Monellakohan muulla tämä sama ongelma tulee eteen Usvan ja Kultakuoriaisen kaltaisten lehtien kanssa? Eipä sillä, että Atorox-mielessä tällä olisi kovin pitkään suurta merkitystä, kumpikin lehti kun tuuppasi toistaiseksi viimeisen numeronsa ulos tänä vuonna.

Nyt kuitenkin uuden haasteen pariin!

Kukin lukemisesta kiinnostunut taho kaivakoon hyllynsä kätköistä Turun kirjamessuilla ilmestyneen URS-henkisen antologian Stepanin koodeksi (Kuoriaiskirjat, 2013). Aiheena on mystinen kirja, jonka salaisuuksia on pyritty avaamaan ja vuosisatojen ajan, aina yhtä tuhoisin seurauksin. Kirja on yritetty polttaakin, mutta silti se putkahtelee esiin pitkin Euroopan historiaa. Tarinan ensimmäiset osaset nähtiin jo vuoden alussa Boris Hurtan juhlakirjassa Hurtan koodeksi, ja ne osaset ovat mukana nytkin, mutta mukaan on saatu paljon uutta materiaalia, mm. Hurtalta itseltään. Atoroxia ajatellen nuo nyt kahdesti julkaistut novellis lasketaan Hurtan koodeksin piikkiin, mutta minä käsittelen ne kaikki yhdessä köntässä tämän haasteen tiimoilla.

STEPANIN KOODEKSI

Samuli Antila: Stepanin koodeksi
Markus Harju: Veli Frantisekin viimeinen toive
Tuomas Saloranta: Kirjan mahti
Jussi Katajala: Ääni kellarissa
Shimo Suntila: Rakkaudesta kirjaan
Mixu Lauronen: Veli Adolphuksen tunnustus
Heikki Nevala: Suruntuoja
Anne Leinonen: Kirje Helenille
Boris Hurtta: Rosy Luxemburgové 3
Tarja Sipiläinen: Murretut

Jos jokin yllämainituista on teidän mielestänne sopivaa settiä Atorox-listalle, ehdottakaa sitä näppärällä nettilomakkeella.

Aiemmat haasteet:

1. Kuiskaus pimeässä
2. Kultakuoriainen #6 ja Tähtivaeltaja 3/2013
3. Leonardon rasia, Aukkoja ajassa, Ken vainajia muistelee
4. Portti 2/2013 ja Spin 2/2013
5. Kuolema on ikuista unta
6. Usva 1/2013

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.