Kuolleiden urheilijoiden seura

Kuolleiden urheilijoiden seuraKuolleiden urheilijoiden seura
Teksti: Aapo Rapi
Kuvitus: Kari A. Sihvonen
Arktinen Banaani, 2013
ISBN: 978-952-270-084-1

Näin Turun zombiekävelyn jälkimainingeissa on hyvä nostaa esiin Aapo Rapin ja Kari Sihvosen alkuvuodesta ilmestynyt sarjakuva Kuolleiden urheilijoiden seura. Siellä niitä vaeltaa, kalmoja. Tai eivät ne vaella, vaan pelaavat jääkiekkoa.

Kuolleiden urheilijoiden seura yleisöIntohimoinen urheilija tympiintyy jäämään aina kakkoseksi ja päättää kasata itselleen voittamattoman unelmatiimin. Naapurin omahyväinen hymy kun pakkaa nakertamaan pahasti. Joukkuetovereiden hankkiminen ostamalla on kuitenkin aivan liian valtavirtaa. Tosiurheilija suuntaa lapion kanssa hautuumaalle ja kutsuu kokoon edesmenneet sporttitähdet viimeiseen rutistukseen. Ja siinä missä tsemppi ei auta, sähkövirta paikkaa mukavasti. Näin saa alkunsa maailman ensimmäinen lätkäzombiejoukkue, jota ei pysäytä edes otsalohkoon osuva kiekko.

Niin, mikä voisi pärjätä zombiejoukkueelle? No tietenkin toinen zombiejoukkue! Kahden naapuruksen keskinäinen nokittelu äityy kalmanhajuiseksi kukkotappeluksi ja lapasestahan koko homma lopulta karkaa. Mikä ei tietenkään yllätä yhtään ketään, lajityyppi huomioiden.

Idea on hauska ja kantaa juonta suunnilleen siihen saakka, kun irtoraaja osuu tuulettimeen ja joukkueet innostuvat laajentamaan elipiiriään kaukalosta asutuskeskuksiin. Sen jälkeiset tapahtumat tuntuvat hivenen irrallisilta eivätkä viritä tarinaan mitään iskevää loppua.

Kuolleiden urheilijoiden seura joukkue

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.