Fantastinen matkaopas – Keskuspiste

Matkaopas kauas pois tai miksi sinne ei pitäisi edes mennä

Kohde: Keskuspiste
Lyhyt kuvaus: Galaktisen diplomatian keskus. Kuin Babylon 5, mutta joka suhteessa parempi ja kiinnostavampi, ja mikä tärkeintä, olemassa ensin.
Lähde: Valerian (ja Laureline), Pierre Christin ja Jean-Claude Mézières

Historia: Minkään galaktisen rodun kirjoitettu tai edes kirjoittamaton historia ei ulotu niin pitkälle, että tiedettäisiin tarkkaan ketkä rakensivat Keskuspisteen ensimmäiset solut. Ja jos kirjallisia todisteita on, ne on jemmattu tosi hyvin. Tärkein syy lienee alkuaikojen tilikirjojen luova pito ja pikkuserkun firmalle annettu grynderisopimus.
Keskuspiste syntyi vilkkaiden kauppareittien leikkauskohtaan, toisin sanoen mahdollisimman monen avaruusaluksen lasketulle lentoreitille.
Huolimatta tästä jokseenkin nihilistisestä suunnittelufilosofiasta suuremmilta kolareilta ollaan vältytty.
Tämä intergalaktinen, jättiläismäinen kohtauspaikka rakentuu tuhansista soluista, joista jokaista hallinnoi sen rakentanut rotu. Erilaisten ilmakehien ja painovoimakenttien kirjo on hyvin laaja ja näin ollen kenenkään luona ei pidä vierailla ottamatta selvää paikallisista olosuhteista. Vastassa saattaa olla matemaatikko-ruurien hypermyrkyllinen ilmakehä, grubojen parin petapascalin akvaario tai marmakojen hipiää kutitteleva säteilytaso, joka nostaa Tsernobylin potenssiin Fukusima ja jättää sitten kauas taakseen. Seinien lujuuteen onkin kiinnitetty erityistä huomiota, kohtalokkaiden Saludo-hetkien välttämiseksi, sillä tarjolla saattaisi olla virkistävän kasviuutteen sijaan kolmensadan geen kiihtyvyys ja keuhkojen täydeltä antimateriaplasmaa.
Itse asiassa protokollan mukaan kukaan ei koskaan poistu omasta solustaan. Käytävillä pitäisi liikkua vain zooleja, mykkiä ja velvollisuudentuntoisia työläisiä, jotka vastaavat koko paikan huollosta. Heidän planeettansa sanotaan räjähtäneen tuhansia vuosia sitten. Luultavasti tylsyyteen, zoolit kun eivät loista sosiaalisilla taidoillaan. Tästä huolimatta Keskuspisteestä löytyy paljon perinteisiä liike-elämän muotoja, joista epäilemättä suosituin on suffussien pyörittämä bordelli. Onkin merkillepantavaa, kuinka valtaisat massat ei-keitään tungeksii joka hetki Keskuspisteen mukamas täysin autioilla käytävillä.

Nähtävyydet: Päästäkseen katsomaan nähtävyyksiä täytyy Keskuspisteessä osata kulkea. Käytävissä on hapellinen ilmakehä ja paikoitellen vaunuja, joilla liikkua, ja tasolta toiselle pääsee gravitaatiokaivojen välityksellä. Tästä ei kuitenkaan ole mtään hyötyä, ellei tiedä minne mennä. Paras sauma on yhyttää pari shinguzia ja ostaa niiltä ylihintaan Keskuspisteen kartta. Huomattava tosin on, että täydellistä karttaa ei koko paikasta olekaan ja valkoinen läiskä voi tarkoittaa joko unohdettua aluetta tai lyhintä reittiä avaruuden tyhjiöön. Toinen huomattava seikka on maksuvälineet. Melkein mikä tahansa arvokas käy, mutta se on oltava käteisenä. Luottokortti kelpaa lähinnä hammasvälien putsaamisen.
Keskuspisteen hämmästyttävin konstruktio on suuri kuvaruutujen sali, jonka välityksellä kaikkien rotujen lähettiläät kommunikoivat keskenään.
Kyseessä on oikeastaan rotujenvälinen Facebook ilman mahdollisuutta valita ystäviään tai muuten suodattaa idiootteja. Tältä kannalta tarkasteltuna on hämmästyttävää, ettei universumissa riehu nykyistäkin enemmän sotia.
Ehdoton vetonaula on myös suffussien solu. Se on kenties suosituin paikka koko Keskuspisteessä, vaikka harva myöntää siellä käyneensä.
Ainakaan puolisolleen. Suffussit pystyvät ottamaan minkä muodon tahansa ja ovat ymmärtäneet, että jopa salamurhia tuottavampaa toimintaa on seksiteollisuus. Txilin rakeiden, noiden intergalaktisen Viagran ja ekstaasin amalgaamien, avulla asiakkaat saadaan viritettyä oikeaan mielentilaan ja loppu on kuin lupa painaa rahaa.

Ruoka ja juoma: Syötäväksi kelpaavaa ruokaa löytyy kunkin lajin omasta solusta, paitsi jos ruoassa on anjovista. Siinä tapauksessa se on kelvotonta moskaa minkä tahansa lajin standardeilla. Missä tahansa muualla syöminen on kuin pelaisi kulinaristista venäläistä rulettia jokainen pesä ladattuna.

Loppupäätelmä: Keskuspiste on eksoottisuudessaan viehättävä tuhansien kulttuurien sulatusuuni, paitsi jos aikoo noudattaa sääntöjä ja pysyä vain oman lajinsa solun alueella, missä tapauksessa olisi aivan yhtä hyvin voinut jäädä kotiin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.