IV: Väärä numero

kess-iv-kansiIV: Väärä numero (Kolmas vuosijulkaisu)
Tekijät: Heidi Ruotanen, Joonas ”Iikka” Sutinen, Maria Lehikoinen, Avi Heikkinen, Juha-Matti Kinnunen, Juho Hautala, Markku Lehmonen, Sauli Jokinen
Keski-Suomen Sarjakuvaseuran julkaisuja, 2013

Kun tehdään antologiaa, on järkevää valita julkaisulle jokin teema. Tämä on niin selvää peruskauraa, etten ollut tullut ajatelleeksikaan, että antologiassa voisi olla kaksi yhtäaikaista teemaa. Keski-Suomen Sarjakuvaseuran vuosijulkaisu 2013 lähti tälle polulle ja lopputulos on erittäin onnistunut. Aiheteemaksi on valittu ”väärä numero”, mutta sen lisäksi jokainen piirtäjä on toteuttanut sarjakuvansa jonkun toisen piirtäjän tyylillä. Takasivujen esittelyissä näistä valinnoista kerrotaan tarkemmin, mutta mainitaan tässä täkynä vaikkapa Frank Miller ja JP Ahonen.

Juha-Matti Kinnunen: Hikinen aamuyö

Juha-Matti Kinnunen: Hikinen aamuyö

Mukana on kahdeksan sarjaa yhtä moneltä tekijältä. Erityisesti pitää mainita, että ainutkaan ei nyppinyt millään tavalla vaan jokaisesta löytyi selvät ansionsa. Sen sijaan että esittelisin kaikki, nostan esiin vain pari tarinaa, mutta rehellisyyden nimissä en rohkene edes väittää, että ne olisivat ehdottomat suosikkini.

Maria Lehikoinen ja Avi Heikkinen: Hätälaki

Maria Lehikoinen ja Avi Heikkinen: Hätälaki

Scifimiehenä söpöt valloittajat nappaavat aina, mutta bonusta saa heti lisää, jos asian esittää Villimmän Pohjolan tyyliin. Maria Lehikoisen piirtämä ja Avi Heikkisen kirjoittama Hätälaki kertoo olennoista, joita ilmestyy paikalle aina sen verran kuin joku lausuu luvun ääneen. Yksikin väärä letkautus tuottaa otuksen, joten esim. Kubrickin ja Clarken avaruuseepos kannattaa jättää mainitsematta.

Omaa viehätystään on myös Iikan Maailman tylyimmässä lampaassa, jonka tyly opetus ihmiskunnalle on, että mummojen miehittämässä bingohallissa ei auta mokata numeroiden kanssa. Diggailin kovasti hirtehishuumorista ja onnettoman lampaan tavasta katsoa elämää.

Ja Juho Hautalan TiPun kumma seikkailu pitää mainita ihan vain kertakaikkisen härön idansa vuoksi. Luin kaikki neljä sivua läpi useampaan kertaan, mutta aivoja kaihertava ”mitä minä juuri luin?”-fiilis vain keräsi kierroksia.

Avi Heikkinen: Numeropalvelu 119

Avi Heikkinen: Numeropalvelu 119

Keski-Suomen Sarjakuvaseuran ensimmäinen vuosijulkaisu tuli pari vuotta sitten, joten on iso ilo huomata, että homma jatkuu edelleen. Esittelyjen perusteella kaartikin uudistuu, mikä lupaa hyvää jatkuvuudelle.

Väärää numeroa, kuten KESS:n aiempiakin julkaisuja, voi tilata suoraan seuralta. Lisätietoa poppoon sivuilla.

Advertisement

One response to “IV: Väärä numero

  1. Paluuviite: Keski-Suomen Sarjakuvaseuran kolmas vuosijulkaisu: Väärä numero | Sarjakuvat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.