Darth Vader and Son

Darth Vader and Son
Jeffrey Brown
Chronicle Books, 2012
ISBN: 978-1-4521-0655-7

Kun Anakin Skywalkerista tuli Darth Vader, hänen jälkikasvunsa piilotettiin nerokkaasti. Leia kapinamyönteisen poliitikon hoteisiin Alderaaniin, Luke Anakinin velipuolen Owen Larsin kotitilalle Tatooinen hiekka-aavikolla. Mutta mitä jos näin ei olisi käynytkään? Mitä jos Darth Vader olisi kasvattanut oman poikansa kaikella sillä pieteetillä ja huolenpidolla, mitä toimivaan isä-poika-suhteeseen kuuluu?

Vastauksen antaa Jeffrey Brown kirjassaan Darth Vader and Son. Jokainen sivu on oma kokonaisuutensa ja esittää jonkin tutun arkisen tilanteen, kuten kuurupiilon, aamiaisen tai leluostokset. Luke on tavallinen nelivuotias pikkupoika ja Darth Vader, tietenkin, korkeassa asemassa galaktisessa Imperiumissa ja vahva Voimassa. Mutta Voimakaan ei auta, kun jalkapallo osuu arkaan paikkaan.

Onko edes hampaat harjattu?

Vitsit toimivat hyvin, vaikka oma popkulttuuritietotaso riittäisi juuri ja juuri tunnistamaan Luken ja tämän mustanpuhuvan isän, mutta jos edes perustrilogian kuuluisimmat repliikit on hallussa, huumori aukeaa aivan uudella tasolla. Ehdottomana vahvuutena on sarjakuvan lämminhenkisyys, sillä vaikka Vader onkin Sithin musta lordi, pojalleen hän on pitkämielinen ja ymmärtävä huoltaja.

Kun hankin kesällä oman kappaleeni, kuulin huhuja loppuvasta painoksesta. Huhujen todenperäisyyden puolesta en voi vannoa, mutta jos tätä mallailee isänpäivälahjaksi (11.11. vuonna 2012) kellekään, varminta on olla jättämättä hankintaa viimeiseen viikkoon.

Darth Vader and Son on paitsi nerokkaan tuore näkemys monen humoristin kaluamaan aiheeseen myös paras vanhemmuuden oppikirja, minkä olen koskaan nähnyt.

Advertisement

2 responses to “Darth Vader and Son

  1. Ai että tällainenkin opus on olemassa. Pakko hankkia tämä, kiitos vinkistä! 😀

  2. Mainittakoon, että tulossa on jatko-osa, Vader’s Little Princess. Jonkin huhun mukaan Leia olisi tuossa kirjassa teini-ikäinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.