Angry Birds Space

Asteroidiin korkealle teki peippo pesän...

Angry Birds Space
iPhone 4
Rovio

Tänään julkaistiin uusin setti vihaisia lintuja, Angry Birds Space. Pitihän se hankkia tuoreeltaan, niin itselle kuin lapsillekin.

Uusia tasoja on 60. Määrä voi tuntua kohtuulliselta, mutta vain parissa tunnissa leppoisaa, satunnaista näpyttelyä ne tuli taottua jo läpi. Ellei ratojen joukosta löydy ylläreitä, arvelen kolmen tähden killuvan jokaisessa viikon loppuun mennessä.

Linnut ovat pitkälti tuttuja, vain väritys on vaihtunut. Keltaisesta on tullut violetti, isosta punaisesta vihreä. Uutena tipinä löytyy sininen siivekäs, joka muuttaa kohtaamansa materiaalin tietyltä säteeltä jääksi. Siitä on sitten helppo paukauttaa läpi sinisellä kolmikärjellä.

Vaikka linnuissa ei ole paljon uutta, peli tuntuu tuoreelta tuulahdukselta. Olen toki digannut Angry Birds Seasonsia myös, mutta totta puhuen se on ollut vain vanhan lämmittelyä. Ulkoasu juhlapyhien mukaan, mutta muuta eroa peruspeliin ei ole. Nyt on. Peli on nimensä mukaisesti sijoitettu avaruuteen ja tutuksi käyvät niin painovoimakaivot kuin kiertoratamekaniikka.

Huolimatta siitä, että radat soljuivat ohitse nopeasti, hauskaa riitti juurikin kokonaan uuden fysiikkamoottorin ansiosta. Lentoratojen arviointia helpottaa apuviiva ammuttaessa, mutta moneen otteeseen alkoi turhauttaa, kun tarkan säädön jälkeen sormen irrottaminen puhelimen pinnasta aiheutti välillä melkoisenkin poikkeaman aiottuun kaareen. Ehken vain osaa, ehkä meno paranee harjoittelulla, mutta monta henkistä ärräpäätä pääsi yhtä kaikki.

Pomotappelukset olivat hauskoja. Onhan niitä kovia luita ollut vastassa ennenkin, mutta nämä röhkijät posottavat kuuautoilla ja niiden päälle pitää pudotella asteroideja. Kyllä siinä vanhan scifistin suu vääntyy väkisinkin hymyyn. Toinen ehdoton peukun paikka on bonusradat, joissa pääsee fiilistelemään videopelien alkuaikojen legendoja. Itse olen saanut auki Space Invadersin ja Mario Brothersin (joskin itse aikoinani pelasin enemmän Giana Sistersiä).

Negaa tulee siitä, miten rajalliset avaruuskotkat hupenevat turhan helposti, jos hieman sormella hipaisee väärään kohtaan. Itse onnistuin mämmimään käyttöön ainakin kaksi, jälkipolvi päälle toisen mokoman.

Osio Pig Bang on 30 tasoa, osio Cold Cuts toiset 30 tasoa. Sen jälkeen tulee mainosteksti, että Danger Zone (taas 30 tasoa) maksaa 0,99€, jos kaipaa lisähaastetta. Ensimmäisen radan saa kokeilla maksutta, sen jälkeen pitää kaivaa kuvetta lisää.

iPhone-pelin hinta oli huikeat 0,79€, minkä näin miellyttävästä appsista maksaa mielellään. Hieman hiertää, että jo julkaisupäivänä ohjelma sisältää maksullisen lisäpaketin, kaikki ei sisällykään perussettiin. Mieluummin olisin maksanut karvan verran korkeamman lähtöhinnan, tarvittaessa vaikka korkeamman kuin nyt yhteenlasketut kulungit. Nyt jää nyppimään ja lisäradat toiseen päivään. Niin se ihmismieli toimii.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.