Kirjoitustahti

Olen kahdesti vetänyt läpi NaNoWriMon, joten tietynlainen maksimitahti sanoja per päivä on aika hyvin tiedossa. Kuukauden kun puursi sellaiset 1700 sanaa päivässä oli mahdollista, mutta työn takana. Päivissä on tottakai eroja, mutta tuon perusteella sanoisin, että itselleni sellaiset 2000 päivässä on aika ennätys.

Mikä olisi siis sopiva tavoite sellaisessa kirjoittelussa, joka tapahtuu muun, jokseenkin kiireisen, elämän ohella?

Asiatekstiä syntyy helpommin. Valkoisen antologian arvostelu syntyi kahdella istumalla ja sanamäärä oli jotain 800-900. Toisaalta työn alla olevaa novellia on raapiutunut kasaan vain minimaaliset 300 sanaa illassa. Se tuntuu kovasti pieneltä määrältä Nanoon verrattuna, mutta siitä huolimatta olen ottanut sen nyt tavoitteeksi.

Muita päälläolevia projekteja on kunnon kohotus ja aamuinen energiaa lataava jooga. Kummankin kanssa se kantava idea on ottaa sellaiset tavoitteet, että ne toisaalta edistävät jotain, mutta toisaalta ovat sen verran matalalla, että juttuja jaksaa duunata päivittäin, päivästä päivään. Lopulta aktiviteetista tulee tapa, osa rutiinia, eikä vaikuta velvollisuudelta tai pakottamiselta ensinkään.

Joten nyt mennään 300 sanan päivätahtia. Sellaisina päivinä, jolloin olen kotona. Jos en ole, kirjoittamisessa on silloin tauko, ihan sovinnolla.

Jos rohkean arvion mukaan jaksan naputtaa novelleja 300 päivää vuodessa, se tekee 90000 sanaa. Ei ihan pieni määrä loppujen lopuksi, ja noin 90000 sanaa enemmän fiktiota kuin olen ihan hetkeen tuottanut.

Sillä mennään. Ainakin kunnes on aika nostaa rimaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.