Fantastinen matkaopas – Pyrrus

Matkaopas kauas pois tai miksi sinne ei pitäisi edes mennä

Kohde: Pyrrus
Lyhyt kuvaus: Planeetta, jonka eliöstön päätarkoitus on tuhota ihmiset. Maailmankaikkeuden ihmisvihamielisin paikka heti New Yorkin jälkeen.
Lähde: Kuoleman planeetta, Harry Harrison

Historia: Lähialueen supernovien suuri määrä on syynä Pyrruksen maaperän suuriin rikkauksiin, joiden perässä uudisraivaajat tulivat planeetalle. He perustivat aluksi yhden siirtokunnan ja siinä tilanteessa ollaan edelleen. Toisaalta matkaajan ei tarvitse körötellä parhaat vuosisatansa nähneessä bussissa pitkin pölyisiä teitä päästäkseen pois sieltä, minne tulivat lomaansa viettämään.
Pyrruksen perusominaisuudet tarjoavat paljon yllätyksiä pakettimatkaajille. Kahden geen painovoima tarjoaa täysin ilmaisen kuntoilupuolen koko loma-ajan ja 42 asteen ratakallistuma pitää huolen siitä, että säätilan ennustaminen hoituu parhaiten satunnaislukugeneraattorilla ja sisälmyksiä tulkitsemalla. Jos kaikki matkatoverit eivät ole täysin tilanteen tasalla, ei tulkittavista sisälmyksistä tule olemaan puutetta. Lisäksi planeetan kaksi kuuta tuottavat aika ajoin valtavia hyökyaaltoja ja tektoninen aktiivisuus tekee hierovat tuolit tarpeettomiksi.
Charles Darwin olisi ollut innoissaan, jos olisi päässyt tutkimaan planeetan eläimistöä, olettaen että hän olisi onnistunut pysyttelemään hengissä, mikä olosuhteet huomioonottaen olisi ollut sellaista epätodennäköisyysluokkaa, että linjakkaan lenkkitossun muotoisen avaruusaluksen havaitseminen taivaalla olisi ollut ei pelkästään loogista, vaan melkeinpä pakollista. Evoluutio on nimittäin kiskaissut epäterveellisen määrän kofeiinin ja kokaiinin sekoitusta siinä määrin, että natiivin on parin kuukauden poissaolon jälkeen uudelleenkouluttauduttava kohtaamaan poissaolonsa aikana ilmaantuneet eliömuodot.
Koko maailmankaikkeuden mittapuulla Pyrruksen eliöstö on uniikki. Missään muualla koko floora ja fauna eivät ole ottaneet yhdeksi ainoaksi yhteiseksi tavoitteekseen ihmisen pyyhkimisen pois planeetan pinnalta. Tämä saattaa rajoittaa piknik-mahdollisuuksia. Paikalliset koulutetaan koko elämänsä ajan tunnistamaan kaikki ympäristön uhat ja pääsääntöisesti ampumaan ne siihen paikkaan aseella, joka käytännössä on osa heidän hermojärjestelmäänsä. Turistien kannattaakin varata useampi viikko välttävän peruskoulutusjakson vuoksi, tai kymmenen minuuttia testamentin laatimiseen. Nämä eivät toki ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja ja asioidensa järjestykseen saattaminen ennen matkaa on jokaisen oma etu.

Nähtävyydet: Kaupunki on karu ja sisältää kerrassaan vähän mitään tutustumisen arvoista. Ympäröivän muurin sijainnista on tosin suotavaa olla selvillä koko ajan ja pysyteltävä siitä mahdollisimman kaukana, sillä aina välillä Pyrruksen eliöstö onnistuu tunkemaan kylään. Niinä hetkinä voi päästä kasvokkain julmien raatelukynsien, syövyttävän hapon tai todella ärhäköiden bakteerien kanssa. Ärhäkällä tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaisia ominaisuuksia, joita eri sotavoimat ympäri multiversumin koettavat kehittää käyttäen projekteihin omaisuuksia.
Kaikkein paras nähtävyys on kaupungin avaruusatama ja ehdottomasti parhaimmillaan se on ikkunasta katsottuna raketin jättäessä ilmakehän taakseen.

Ruoka ja juoma: Johtuen turismin pienimuotoisuudesta ja paikallisten pakkomielteestä käyttää joka hetkensä hengissäpysymiseen Pyrrukselle ei ole kehittynyt mainittavampaa ravintolakulttuuria. Kulinaristisia kokemuksia saadakseen täytyy odotustasoaan laskea ravintopatukoiden asteelle ja toivoa, että joku olisi livauttanut mukaan mustaherukkaesanssia. Matkailijoita pyydetään muistamaan, että vaikka tukikohdan tarjoamat ateriat eivät välttämättä miellyttäisi, ei ole hyvä idea lähteä samoilemaan paikalliselle maaseudulle etsimään etnisiä vaihtoehtoja. Ainoa mitä menusta löytyy on kirkuvana paloiteltua turistia tartar.

Loppupäätelmä: Pyrrusta ei voi suositella kuin total-ultimate-extreme-henkisille matkailijoille, ja heillekin vain kerran.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.