WHUPS!

Whupsista vaan

Mikä onkaan hauskempaa kuin päästä esiintymään jossain kollegan tekstissä pienenä sivuhenkilönä? Paitsi tietenkin päästä moneen tarinaan, kokonaiseen julkaisuun! Näin kävi, kun kesäkuun puolella hyvä kirjailijaystäväni Boris Hurtta kävi kylässä ja antoi etukäteen pienen syntymäpäivälahjan.

Kyseinen lahja oli vihkonen nimeltä WHUPS!, täynnä krapuja kuten asiaan kuuluu. (Krapu on sama kuin raapale, eli täsmälleen satasanainen tarina.) Jokaisessa ideana on, että Shimo whupsahtaa johonkin kirjaan, käy dialogia muutaman hahmon kanssa (tai seuraa muiden höpinöitä vierestä) ja lopulta whupsahtaa taas pois. Kravuissa vieraillaan mm. niin Muumilaaksossa kuin Tylypahkassa, ja käydäänpä sodassa Rokan riesanakin. Kerrassaan nerokkaan riemukasta!

Kesän Usvaleirillä jaoin noita vihkoja muille leiriläisille, ja heidänkin mielestä idea oli hyvä. Jopa siinä määrin, että toverini Mixu Lauronen ja Markus Harju kirjoittivat pari omaa näkemystään aiheesta. Ilokseni huomasin, että ne olivat yhtä riemastuttavia! Pitäähän ne saada julkaistua jossakin, mietin. Vaikka omassa vihossaan. Jossa voisi olla enemmänkin kirjoittajaystävieni kirjoittamia whupsahduksia. Sillä onhan se pakko myöntää, että kyllä minua kutkuttaa nähdä, millaisiin kirjallisiin nalkkeihin kaverini keksivät minut syöstä. Tai että tunnistanko ne kirjat, joita materiaalina on käytetty.

Päätin siis toimittaa pienjulkaisun, johon kerätään uusia whupsahduksia.

Worldconissa jaoin Boriksen Whupseja ja kirjoituskutsuja sen minkä mukanani sain kulkemaan. Kaikki menivät. Vihkoja on kyllä vielä kotona, kiinnostuneet voivat saada kopion niin pitkään kuin niitä riittää (livenä, postitus ei ole ns. minun juttuni), ja kirjoituskutsu seuraa nyt tässä.

Osallistu Whupsiin!

  • Tarinan mitta on krapu eli raapale. Tarinassa on siis täsmälleen sata sanaa. Nimessä ja väliotsikoissa saa olla korkeintaan 15 sanaa tuon sadan päälle.
  • WHUPS!-efekti katsotaan väliotsikoksi, se ei siis kuulu sadan sanan joukkoon.
  • Tarinat ovat vuoropuheluita kirjojen hahmojen ja Shimon välillä. Joskus monologeja. Joskus ilman Shimoa
  • Vaikka Shimo saattaakin osallistua tapahtumiin, hän ei tee mitään erityistä tai ratkaisevaa. Tämä vastaa siis esikuvaansa.
  • Käytetyn kirjan ei missään nimessä tarvitse olla scifiä tai fantsua.

Jos haluat osallistua julkaisuun WHUPS!-tarinallasi, lähetä se osoitteeseen khuure@gmail.com syyskuun 14. päivään mennessä. Kaikki osallistuneet saavat työstään pari vihkosta sekä julkaisun pdf-tiedostona, jolloin he voivat monistaa siitä omia kopioitaan. Kukin osallistuja jakakoon tai myyköön omia kappaleitaan, kuten parhaaksi katsoo. Pari euroa on kelpo hinta, tai vaihtakaa tuoppiin baarissa jos siinä onnistutte.

Kaksi esimerkkiä

Jottei proggis jäisi siitä kiinni, saatteko ajoissa jonkin pienjulkaisun vai ette, julkaisen tässä luvalla aukeaman verran Boriksen kirjoituksia.

Jos pitää siristellä, klikkaa kuvaa isommaksi.

Siitä siis, hullutuksiin taipuvaiset toverini. Whupsahtelemisiin!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.