Paikallisen kirjoittajapiirin antologiaprojekti – lähtölaukaus

18.4.2014

Tervehdys, Paikallinen kirjoittajapiiri!

Tuossa joskus taannoin oli puhetta ja alustavaa suunnittelua aiheesta Paikallisen kirjoittajapiirin oma antologia. Joitain ideoitakin koottiin, ja joku kirjasi ne FB-ryhmäämmekin. Nyt en tuota yhteenvetoa enää selailemalla löytänyt, mutta eipä sillä ole väliäkään, koska suunnitelmat ovat sittemmin muuttuneet eivätkä vanhat suunnitelmat kaikkia inspiroineet.

Otin tosiaan aiheen esiin Finnconin iltabileissä niiden piiriläisten kanssa, jotka pöydässä sattuivat sillä hetkellä istuskelemaan (Arren, Camilla, Nina, Hanne, Gen) ja muille olen mahdollisuuksien mukaan aiheesta puhunut, joskaan en kaikkien. Näillä kuitenkin mennään.

Olennainen seikka alkuun: olen vasta itsekin pääsemässä kunnolla jyvälle antologioiden toimittamisen kanssa, mutta haluaisin levittää tätä tietämystä mahdollisimman laajalle. Siksi ehdotan, että hoidetaan tämän antologian toimitus mahdollisimman julkisesti, toisin sanoen dokumentoidaan mistä keskustelemme ja mitä päätämme. Käytännössä minä bloggaan edistymisestä ja summeeraan keskustelut. Joissain tapauksissa voin käyttää suoria lainauksia, paitsi jos joku haluaa sen kieltää omien sanomistensa osalta. Tämä on täysin sallittua.

Iltabilepöydässä viskeltiin kaikenlaisia ideoita ja teemoja, joista suosituimmaksi nousi piraatit. Muistelin silloin, että Osuuskummassa on ollut aiheesta puhetta, mutta siltä istumalta en ollut varma, oliko se yksi niistä ideoista, jotka ovat jääneet mietintämyssyyn, vaiko sellainen, joka on jo putkessa. Tarkistin asian nyt ja selvisi, että projekti etenee ja sillä on jo aikataulukin. Suomen oloissa ei kannata tehdä kahta antologiaa täsmälleen samasta aiheesta ja samana vuonna, joten meidän pitää valita Jotain Muuta. Avaan siis uudemman kerran keskustelun ”Mikä onkaan antologiamme aihe?”

Toinen kysymys koskee toimittamista. Viimeksi asia jäi lepäämään laakereillaan ts. ruostumaan kuoliaaksi. Nyt nappaan projektista niskalenkin ja marssin sen kanssa maaliviivan yli, missä ja milloin se onkaan. Tekstejä tietenkin kommentoimme kaikki ristiin, Kirjoittajapiiri kun olemme, ja antologiaan otetaan kultakin jokaisen lopulliseksi päättämä versio. Toimittamiseen kuuluu kyllä kaikkea muutakin. Haluaako joku ryhtyä kakkostoimittajaksi tähän? Suvin kanssa joskus puhuttiin toimittamisesta, ja Leila ja Olli on kumpikin ilmaissut kiinnostuksensa tulla toimittamaan mun kanssa STk:n uusien kirjoittajien antologiaa. Tässä olisi nyt toinenkin proggis tyrkyllä. Tuleeko Olli tähän mukaan, ja Leila STk-kokoelmaan? Haluaako Suvi kolmostoimittajaksi? Entä joku muu? Jos tää menee hyvin, me voidaan tehdä tulevaisuudessa lisääkin antologioita. Ja jos joku tahi jotkut haluaa ottaa toimituksen omalle kontolleen, tämä toki käy, ja minä hoidan vain bloggauksen.

Vaikka aiheen ja toimittajien päättäminen ovatkin ne olennaisimmat seikat näin aluksi, voidaan jo nyt miettiä muitakin duunivaiheita. Taitto ja kansikuva tulee hakematta mieleen. Arren nyt tunnetusti osaa väsätä kansia ja Hannelta sujuu taitto, mutta kysytään nyt yleisesti, onko jolla kulla joitain ambitioita mihinkään antologian puoleen.

Summa summarum: keskusteltavat aiheet:

1) Mikä on antologian aihe?
2) Kuka toimittaa?
3) Päätämmekö taitosta ja kannesta jo nyt? Jos päätämme, keille nakit lankeavat?

Lähetän tämän viestin kaikille mailitse ja tuuppaan sen myös naamakirjaan (sekä Routakotoon). Hoidetaan keskustelu FB-ryhmässä ja minä sitten teen taas yhteenvedon puhutusta.

Shimo

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.