Katsaus hommiin, jotka on saatava tehdyksi

Finncon asetti omia aikarajojaan monelle jutulle, mikä puolestaan tarkoitti sitä, että muita olennaisia, osa jopa kiireellisiä oli työnnettävä tulevaisuuteen. No, nyt Finncon on ohi ja rentouttavalta mökkikeikalta palattu takaisin sorvin ääreen. Aika luoda alustava katsaus, mitä kaikkea tässä onkaan tehtävänä.

Novellit (kesken tai aloittamatta)
– Stepanin koodeksi
– länkkäri
– Suomi-Cthulhu
– Usva-novelli
– Portti-novelli
– Aikuisten satu
– Paikallisen kirjoittajapiirin rosvojuttu
– Jake Cannon -tarina roskakirjallisuusyhteisteokseen

Tuosta puuttuu kaikki Osuuskumman projektit, joihin pitäisi taas jaksaa tutustua tässä jossain vaiheessa. Toisaalta, jos koko ajan tungen aikataulun täyteen novelleja, romaaniin tarttuminen on mahdotonta. Voipi tulla tarpeelliseksi priorisoida ja jättää antologioita väliin, niin paljon kuin se surettaakin.

Toimituksen alla olevat antologiat
– Rillumapunk
– Galaktinen scifi
– Stepanin koodeksi
– Paikallinen kirjoittajapiiri
– STk:n uudet kirjoittajat
– URSin e-antologia

Rillumapunkista puuttuu silaukset yhteen novelliin ja esipuhe. Galaktista pitää tutkailla, että onko siitä eläjäksi. Stepan-novellit pitää lukea toimitussilmä auki ja starttia kaipaavat STk-proggis sekä Paikallisen kirjoittajapiirin oma antologia. URSin e-kokoelma taitaa jäädä Worldconin jälkeiseen aikaan. Ellen sitten saa lykätyksi toimittajille novellilistaa, että etsikääpä minulle arkistoistanne nuo novellit, kiitos.

Luvatut palautteet
– Markus Perhanan kokoelma
– Tuomaksen kokoelma

Markuksen palaute pitää olla kasassa viikon sisällä, ennen Usva-leiriä, jotta siellä voidaan käydä syvällisiä keskusteluja. Ja jos Tuomas toimittaa paketin ajoissa, on leiri paras paikka myös sen läpikäymiseen.

Arvostelut
– Mitä kummaa?
– Kerjäläisprinsessa, Kellopelikuningas
– [salainen projekti]
– Kvanttivaras, Fraktaaliruhtinas
– Mustan rannikon kuningatar
– Tripodien aika
– Alissa avaruudessa
– (sata muuta)

Arvostelut ovat kärsineet pahasti novellien vuoksi. Aika ottaa rästejä kiinni. Sarjakuvat ovat hyytyneet jopa kirjoja pahemmin, koska kaikki grafiikan käsittelyyn soveltuvat koneet kuolivat jo kuukausia sitten, ja sarjakuva-arvostelut ovat kovasti köyhiä ilman kuvia. Ehkäpä kannettavan avulla…

Muuta
– Finncon-raportti
– Milla ja Meri -romaani
– Briiffaus Paranoia-peliin, seikkailun kirjoittaminen

Tämän päivän hommana voisi olla Finncon-raportin väsäys loppuun asti. Romaani taas… no, unelmia täytyy olla. Luvatut hommat täytyy ainakin hoitaa, ennen kuin romaaniin voi keskittyä täysipainoisesti.

Vaan aivan ensiksi nappaan Markuksen novellinipun kouraani ja painun kahvikupin ja kissojen kanssa takapihalle lueskelemaan.

(Jos tästä listasta puuttuu jokin kiireellinen juttu, jonka olen luvannut, nyt on hyvä hetki huhuilla muistutuksia.)

Advertisement

3 responses to “Katsaus hommiin, jotka on saatava tehdyksi

  1. Ei muuta kuin TSEMPPIÄ isosti… Valinta novelliprojektien ja romaanin välillä on raivostuttavan raastava. Joku voisi ihan ekaksi kehitellä sen 48-tuntisen vuorokauden niin olis sitten tuplasti aikaa.

  2. Kun on paljon hommaa, kannattaa takoa sitä joka irtoaa nopeasti. Työpino vähenee.

  3. Tuossa tilanteessa ehdotan karsintaa. Puolet pois eli turhimmat, joita et ole aloittanutkaan etkä edes haluaisi tehdä, mutta kun olet kiltteyttäsi luvannut. Loput tärkeys- ja kiireysjärjestykseen ja niistäkin puolet pois.
    Taikka sitten koko pöytä puhtaaksi ja sellaisen kimppuun, jonka TODELLA HALUAT tehdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.