Fingerpori – Kuntauudistus

Fingerpori KuntauudistusFingerpori – Kuntauudistus
Pertti Jarla
Arktinen Banaani, 2012
ISBN: 978-952-270-059-9

Taide-eliitillä on Guggenheim, mutta Suomellapa on tarjota maailmalle jotain parempaa: Todellinen design-metropoli, josta jokaisen itseään kunnioittavan suurkaupungin ja nurkkakunnan tulisi ottaa mallia. Kaikkea löytyy kunnallistekniikasta tiedekeskukseen ja ihmisläheisestä kahvilakulttuurista valtakunnan ykkösluokan itsensäpaljastajaan. Tietämän mukaan lisenssimaksutkin ovat kohtuulliset.

KuntauudistusFingerpori ei ehkä vielä ole Suomen tunnetuin kunta, mutta sillä on ehdottomasti tunnetuin kaupunginjohtaja. Aulis Homelius on todellinen kansanmies ja median lemmikki, joka ei vietä viikkoakaan poissa otsikoista, ja joka on mies paikallaan edustamassa kotipitäjäänsä maailman turuilla ja toreilla. Jos jokainen paikallinen ja valtakunnallinen poliittinen toimija ottaisi hänestä mallia, markettien kassoilla olisi paljon hauskempi mulkoilla lööppejä omaa vuoroaan odotellessa.

Pertti Jarlan kokoelmaan Kuntauudistus on otettu rohkeasti mukaan aiheenmukaisia klassikkostrippejä, joita rytmittävät väläykset Fingerporin historiasta ja kuntarakenteesta kertovat tekstiosuudet. Tämä on kirja etenkin niille, joille päivittäisstrippejä selatessa on jäänyt hatara kuva tuosta legendaaristen hahmojen asuttamasta kaupungista, mutta myös niille, joiden kirjahylly nykyisellään on aivan liian vakavahenkinen.

Lisäksi muistakaa netissä kiertävä mietelause: ”We Need To Make Books Cool Again. If You Go Home With Somebody And They Don’t Have Books, Don’t Fuck Them.” Jo Kuntauudistus hyllyssä saattaa pelastaa iltasi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.