The complete George the Knight Volume 1

George_kansiThe complete George the Knight Volume 1
Mikael Mäkinen
Julkaistu: 2012

Kuten Mikael Mäkinen itse avaussanoissaan kertoo, George the Knight syntyi 24 tuntia sarjakuvaa -haasteen myötä. Yrjön taru ei kuitenkaan katkennut yhteen päivään, vaan Mäkinen heitti pystyyn nettisaitin, jossa tarina jatkui. Nyt nuo stripit on koottu fyysisten kansien väliin, karvoineen päivineen kuten sanotaan. Ainuttakaan typoa tai muuta mahdollista virhettä ei ole korjattu, jotta autenttinen tunnelma säilyisi.

Päähenkilö on ritari, jolla on kaksi merkittävää ominaisuutta. Ensinnäkin hän kärsii muistinmenetyksestä. Hän istuu tuopillisella tavernassa yltä päältä veressä, joten jonkinlainen tappelus epäilemättä kuuluu lähimenneisyyteen, mutta sen enempää eivät muistikuvat kerro. Eikä kerro kypäräkään, vaikka muutoin puhelias onkin. George nimittäin käy lukuisia keskusteluja oman kypäränsä kanssa, joista lukijalle näkyy vain puolet. Tässä vaiheessa lienee turha, ynnä myöhäistä, mainita että sarjan kantava voima on absurdismi.

George_30b

Jos tuosta ei vielä vakuutu, kerrottakoon että sivuhenkilögalleriaan kuuluvat Dumbledore, Gandalf, George Lucas ja valkoinen karhu nimeltä Sir Kitten. I know, LOL?

Tällaisten sarjakuvien kanssa minulle tärkein kysymys on puhtaasti se, onnistuuko sarja huvittamaan minua. Muilla laadullisilla kriteereillä ei ole niin väliä. Ja kyllä, kaikessa kaistapäisyydessään George the Knight panee hymyilemään, ajoittain jopa nauramaan ääneen.

Sarjan nettisaitti on tällä hetkellä alhaalla, joten kutakuinkin ainoa keino kellekään tämän arvostelun lukijalle päästä Yrjön seikkailuihin käsiksi on nimenomaan tämä kokoelma. Siitä on toisaalta otettu varsin pieni painos, joka saattaa tätä kirjoitettaessa olla jo täysin loppu, jolloin koko tämän arvion todellinen funktio on vain brassailla sillä, että minäpä pääsin nämä stripit lukemaan. Jos sarja jäi kiinnostamaan ja haluaa julkituoda tarpeensa saada esimerkiksi sarjan sivut taas pystyyn, tekijään saa yhteyttä Musta Ritari kustannuksen kautta. Mikael kun on Ritarin pääjehu.

George_25b

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.