Raapale 262 – Tulen synty (18.9.)

Tulen synty

Istumme niitylle tallotulla aukiolla. Puhemies paukuttaa mammutinluuta kiveen saadakseen kokoukseen järjestystä. ”Hiljaisuutta! Olemme kuulleet raportin tulenkehitysprojektin kipinävastaavalta. Kommentointipuheenvuorot pyydetään raajaa nostamalla.”

Ooggah, paikallinen pahanilmanlintu, vispaa kättään kuin mielipuoli.

”Herra puhemies! Haluaisin tiedustella, miten voidaan taata, ettei tämä tuli, jos sen kehittelyn sallitaan jatkua, kerran sytyttyään riistäydy ihmiskunnan hallinnasta ja lopulta polta jokaista puuta, kasvia ja sanalla sanoen orgaanista oliota kuoliaaksi koko planeetan kattavassa katastrofaalisessa maastopalossa.”

Jestas mikä homo neanderthalensis! Viime viikolla huolena oli Nibiru, nyt globaali tuho parin nuotion vuoksi. Tekisi mieli kalauttaa nuijaa nuijalla päähän, mutta se ei olisi demokraattista.

Kokouksen keskeyttää sapelihammastiikereiden hyökkäys. ”Jatkamme iltapäivällä”, puheenjohtaja huutaa puunlatvasta.

Advertisement

4 responses to “Raapale 262 – Tulen synty (18.9.)

  1. Pakkohan tästä on tykätä, vaikkei ollut ihan ensimmäinen laatuaan. Suosikkisarjakuvastrippini esittää apinan maassa kilkuttamassa kahta kiveä vastakkain oksakasan vieressä. Puun oksalla kaksi apinaa katselee touhua ”Mitä hyötyä on noista ’tieteellisistä kokeiluista’? Eikö senkin ajan voisi käyttää paremmin keräämällä banaaneja?”

    • Sisäinen pakko syntyi, kun kommentoin nyt uutisissa kiertänyt ”Star Trek -moottoria” eli Alcubierre-moottoria, jolla päästäisiin viipottamaan ylivalonnopeutta. Haittapuoli on ajolaitteen kuplan kasaama hiukkaspilvi, joka jarrutuksen kohdalla posottaa menemään kuin Kuolontähti. Sanoin jotain tyyliin, että jos uhkakuvia jäisi kuuntelemaan, me istuisimme vieläkin pimeissä luolissa. Sitten mieleen nousi projektityöskentely ja LHC-tyylinen tuomionjulistaja ja sen jälkeen päivän raapale olikin viilausta vaille valmis.

  2. Tämä hieno. Kovin hieno.

  3. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikista NASAn SETI:in ja sen sukulaisprojekteihin vuosittain kuluttamasta 22 miljoonasta dollarista huolimatta taivas on pysynyt hiljaisena. Tämähän tunnetusti johtuu siitä, että ennen kuin mikään Linnunradan sivilisaatioista on voinut vakavissaan ajatellakaan tähtienvälistä matkailua, on sen ollut pakko alkaa tutkia ”Gendhylectt kheirran” eli ”rrtrtrttrtttrttrtttr” eli ”[pikkukulpa][isokupla][isokupla][pikkukulpa][isokupla] eern” eli Hicksin bosonia. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.