Malinen – Tämä myö otetaan

Malinen – Tämä myö otetaan
Markus Miettinen & Jaakko Seppälä
Arktinen Banaani, 2008
ISBN: 978-952-5602-93-7

Savoa en osaisi puhua, vaikka henki siitä riippuisi, mutta yllättävän sujuvasti sitä luen. Tätä en tiennyt ennen Malista.

Malinen joutuu hyväksytyksi Helsingin yliopistoon ja niin käy matka stadiin reippaan jäniksen. Rehtinä veikkona hän tutustuu pian uusiin ystäviin ja tarjoilee heille mutkatonta elämänfilosofiaansa kuin tykin suusta. Yhteys kotiin kuitenkin pysyy lujana, sillä äiti aika ajoin soittelee ja kyselee, että mites Malisella ne emäntäasiat etenee. Ja pitäähän kotona käydä, kun pidempi loma koittaa.

Se etu tynnyrissä elämisestä on, että kun sieltä pistää pään välillä ulos, näkee aina kaikkea uutta kivaa, mitä maailmalla on tapahtunut. Esimerkiksi neljä vuotta jälkijunassa löytää kerrassaan hulvattoman sarjakuvan niinkin epätodennäköisen kiinnostavasta aiheesta kuin savolainen jänis. Olin suoraastaan yllättynyt, kuinka paljon pidin tuosta liki parisataasivuisesta opuksesta, joka kahden kuukauden sisään on jo uusintakierroksella. Pokkarihan on täynnä ehtaa hyväntuulensarjakuvaa. Välillä on kyllä pidettävä taukoa, ettei suupielet kipeydy.

Mainittakoon, ettei Malinen sentään yksin Helsinkiin lähtenyt. Onhan hänellä arkistokaappi mukana.

Advertisement

3 responses to “Malinen – Tämä myö otetaan

  1. Voi mahtava Malinen on ollut lempparini jo pitkään. Kilpailee melkein Fingerporin kanssa ja se on jo paljon. Tosin mulla on se etu että voin hiukan jopa asettua Malisen asemaan. Olenhan muuttanut Itä-Suomesta länteen opiskelemaan ja vaikkei kaappia mukaan tullutkaan niin nuo vitsit aukeavat aika helposti. Tai kieli ei ainakaan tuota ongelmia. Vaikka olen karjalainen niin Savossa vietin lapsuuden kesät ja vierailen siellä vieläkin joka vuosi. Se on sit just tuommosta kun sydänmaille menee.

    Onko tätä muuten lisää? Se on jäänyt ottamatta selville.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.