Raapale 42 – Naimakauppa (11.2.)

Naimakauppa

”Olen pahoillani”, Tohtori Chandra sanoi. ”Se on tyttö.” Rajivini päästi pitkän, valittavan parkaisun ja tarttui aviomiehensä käsivarteen. ”Tiedättekö kuinka kalliiksi tytön myötäjäiset tulevat?”, hän voivotteli. Chandra huokasi. Kyllä, kyllä hän tiesi.

Hän veti laatikosta nipun papereita. ”Te voitte joko abortoida ja toivoa poikaa, pitää ja aikanaan naittaa tytön, tai-”, Chandra asetti pylväsdiagrammeja pariskunnan eteen, ”-uskoa tilastoihin.”

”Mitä tarkoitatte?”, kysyi Rajivini.

”Vuoteen 2030 mennessä Aasian tyttövaje kasvaa neljäänsataanmiljoonaan. Rikkaat perheet tulevat taistelemaan morsiamista. Te voitte tehdä sopimuksen. Saatte kuukausittaisen maksun, kaksisataa rupiaa, tytön täysi-ikäisyyteen saakka. Silloin hän nai sopimusosapuolen pojan.”

Aviomies nousi seisomaan. Hänen silmänsä kiiluivat. ”Sovittu. Ja haluan lisää tyttöjä.”

Advertisement

2 responses to “Raapale 42 – Naimakauppa (11.2.)

  1. Aika raaka. Toisaalta spefin antamissa vapaissa rajoissa samaalla idealla voisi leikkiä laittamalla siihen länsimaiset tai jonkun muun kulttuuri nimet. Mutta tällaisenaankin on hyvä. Kiitos taas, Khuure.

  2. Spekuloimalla tuohon olisi tosiaan voinut laittaa nimet miltä tahansa kulttuurialueelta, mutta nyt siinä on mielestäni enemmän tömäkkyyttä, koska tilanne pohjaa niin tiukasti todellisuuteen. Spekulaatiota on järjestelmällinen morsiuskauppa, mutta pohjalla oleva dilemma tyttökadosta on ihan tätä päivää Aasian alueella. Erityisesti Kiinassa ja Intiassa tämä taitaa korostua.

    http://earthsky.org/human-world/why-are-160-million-girls-missing-from-asia

    Tiesin valmiiksi mekanismin ja syitä, mutta luvut olivat iso yllätys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.