The Perry Bible Fellowship Almanakka

The Perry Bible Fellowship AlmanakkaThe Perry Bible Fellowship Almanakka
Nicholas Gurewitch
Kumiorava, 2011
ISBN: 978-952-67423-5-9

The Perry Bible Fellowship. Tämän arvostelun puitteissa jaan ihmiset kahteen ryhmään. Ne, jotka tietävät, mikä Perry Bible Fellowship on, ja ne, jotka eivät tiedä. Asiasta pitää näet puhua erilaisista lähtökohdista riippuen siitä, kumpaan joukkoon arvostelun lukija kuuluu. Toisaalta, jos PBF on jo tuttu, se on sitten tuttu läpikotaisin. Kahden mahdollisesti eri kokoelman välillä ei voi olla niin suuria tyylillisiä eroja, että niistä pitäisi välittää. Suuntaan siis tekstini teille, joille tämä sarjakuva on vielä tuntematon suuruus.

PBF. Se on rienausta, se on julmuutta, se on tyhmiä ihmisiä, onnettomia sattumuksia ja arkipäivän kauhua. Se on mustaa komediaa, kieroutuneisuutta, maailman epäreiluutta ja omituista huumoria. Eniten se kyllä on kuolemaa ja seksiä.

pbf Korpikaverit
Kansi on värikäs ja harmiton. Tähän mennessä pitäisi kuitenkin jo olla selvää, että ekaluokkalaisen kouraan tätä ei suositella lyötävän. Vielä suurempi tämänkaltainen riski oli vanhemmalla kokoelmalla nimeltä The Trial of Colonel Sweeto and Other Stories, mutta onneksi kumman tahansa kirjan avaaminen miltä tahansa aukeamalta luultavasti vihjaa sopivasta ikähaarukasta. Muuten en asiasta mainitsisi, mutta oli lähellä käydä hazardi omassa huushollissa. Älkää ymmärtäkö väärin, ei tämä radikaaleinta mahdollista kamaa ole, esimerkiksi Sexy Losers jyrää ohi nekrofilioineen kepeästi.

pbf Pikkumies
Kerronta on hyvin tiivistä, ajoittain sanatontakin. Turhat koukerot on puserrettu pois, jäljelle jää mehukas ydin. Miten alkutilanteeseen päädyttiin, mitä sitten tapahtui, mikä oli motivaationa? Epärelevanttia! Pohtiessasi moisia käsi kääntää jo sivua. Heittäydy suosiolla absurdiuden imuun ja anna sen viedä. Nettisarjiksen lukijoita ajatellen mukana on useita sivuja bonusmateriaalia, jota ei juuri lehdissä tai muuallakaan näe. Osa on hieman normaalia rohkeampaa, osa taas normaalia huonompaa.

pbf Pikkumies
The Perry Bible Fellowship Almanakka on ehdoton hankinta jokaiselle vähänkään vinksahtavammasta humööristä diggailevalle nautiskelijalle.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.