Musta hevonen

Musta hevonen
Samson
Kumiorava, 2011
978-952-67423-4-2

Samson tuli minulle tutuksi aikoinaan Suomen MADin sivuilla. Riphard Scaryn ihmeellisen touhukkaat aukeamat olivat pullollaan pieniä, herkistäviä yksityiskohtia. Esimerkiksi joulukuvassa Tonttu Tomeran tirkistely tyssää teräsvaippaluotiin (tjsp, lukemisesta on aikaa vuosikymmen). Richard Scarryn perikunnan lakimiehet panivat stopin moiselle puuhalle jo aikaa sitten, mutta Samson se vaan ratsastaa edelleen.

Nyt satulan alla on perheen Musta Hevonen, joka ei olekaan mikä tahansa koni. Korkeintaan Koni, tohtori. Heppa päätyi vuonna 2011 Kumioravan talliin ja onpa sillä rancheja myös Suuressa maailmassa. Oikea maailmanluokan aamuja vieroksuva valioyksilö siis.

Musta hevonen yhdistelee absurdismia, sanaleikkejä ja kirjaimellisuuksia sellaisiin asioihin kuin kahvin juonti ja arkeologia. Joskus lopputulos panee hymähtämään huvittuneesti, joskus hirnumaan ääneen. Stripit on parhaimmillaan oivaltavia ja erityisesti sunnuntaipituisissa jutuissa tapahtumien jaksotus pääsee oikeuksiinsa.

64-sivuisen albumin sisään on ahdettu pilttuullinen maailmanluokan strippisarjakuvaa. Sanavalinnoista huolimatta tämä ei ole reteä yritys suitsuttaa keskinkertaisuutta vaan kylmä fakta. Dark Side of the Horse pyörii gocomics.comissa ja päätyy ajoittain myös päivän suosituimpien joukkoon. Ei kehno saavutus suomalaiselta piirtäjältä. Enää haluaisinkin tietää, milloin seuraava kokoelma on luvassa. Onneksi heppaa saa myös blogimuodossa.

Advertisement

2 responses to “Musta hevonen

  1. Moi! Vuoden 2013 aikana pitäisi olla tulossa uusi MH-albumi, tiedotan tarkemman ajankohdan heti kun tiedän sen.

    • Uusi albumi kuulostaa erinomaiselta. Kyllähän sarjakuvaa netistäkin lukee, mutta kovat kannet ja sivunumerot tuovat kokemukseen tiettyä tyylikkyyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.