Blogi ja sen tavoite

Jossain vaiheessa päätin, että alanpa minäkin kirjoittaa. Tarkoitus oli saada aikaiseksi kaikenlaista valmista, novelleja ja jopa romaaneja. NaNoWriMonkin suoritin kahdesti, ensimmäisen kerran jo kahdeksan vuotta sitten. 50000 sanan haamuraja meni rikki.

Aluksi tekstien tuottaminen ei ollut ongelma sinänsä. Olin jo pitkään kirjoitellut erinäisiä pieniä pätkiä scifilehtiin, artikkeleita ja arvosteluja lähinnä. Kun fandom-hommat jäivät burnoutin myötä, luova energia suuntautui MMO-ropettamiseen ja sillä saralla kirjoittelinkin pyöreät sata tarinaa ja tolkuttomasti kaikkea muuta. Jos kirjailijan pitää kirjoittaa tuhat liuskaa roskaa pois systeemistään päästäkseen kiinni siihen hyvään tavaraan on tuo sivumäärä ohitettu jo reippahasti.

Vaan kko ajan on ollut Muuta. Kyllä kaikki tietävät. Muuta. Niitä juttuja, joita tekee joko siksi että pitää tai siksi että se on helppoa. Ja samalla löyhäkurinen mies sluibaa omasta tavoitteestaan minkä ehtii.

Eräänlainen erävoitto joskus aikanaan oli irrottautua jokailtaisesta roolipelauksesta, mutta sekään ei auttanut, sillä pelasin sitten ihan vaan peliä pelin vuoksi ilman sitä stimuloivaa ja luovuutta ruokkivaa sosiaalista kontekstia. Voisi jopa sanoa että ojasta aallokkoon. Viimeisin virstanpylväs oli päästä irti jokailtaisesta pelaamisesta, piste. En ole edes kirjautunut koko MMO-sovellukseen varmaan viiteen viikkoon.

Ja nyt on alkanut liikahtelemaan. Pari tekstiä on kasautunut ikäänkuin varkain viimeisen parin viikon aikana. Toivonhaituvat ilmassa enteilevät, että sopivalla niskalenkillä tässä ehkä saataisiin jokin olennainen asennemuutos aikaiseksi.

Siksi tämä blogi.

Työkaveri on useamman kuukauden ajan maininnut aamuisin, että ”joogaputki pitää”. Syynä on puhtaasti saada aikaan odottava ilmapiiri – kai se joogaputki pitää jatkossakin? Jos jonain aamuna ilmoitus jää uupumaan, se herättää heti epäilyksen pyrkimysten latistumisesta. Samasta syystä minäkin julkistin samassa piirissä omat liikunnalliset tavoitteeni – jos on sellainen olo, että joku vahtii, on vähän pakko tsempata vaikkei nappaisikaan.

Nyt haluan kokeilla samaa tekniikkaa kirjoittamiseeni. Asetan itselleni tavoitteita, joista kirjoitan omassa blogissani. Ihan sama kuka sitä lukee jos edes kukaan. Koska aie on sanottu ääneen jossain määrin julkisesti, se toivottavasti luo motivoivan ilmapiirin istua alas ja tuottaa tekstiä, etenkin jos mieluummin järjestäisi kirjahyllyä tai katsoisi telkkaria.

Samalla voinen postailla joko kokonaisuuksia tai ainakin pätkiä jutuista. Ehkä myös konsepteja, tosin tämä hieman arveluttaa. Haluanko julkistaa ideoita, joita itsekään en ehkä ole ajatellut loppuun asti? Toisaalta palaute saattaa ajoittain olla jotakin, mikä saa idean lopulta itämään.

Nyt pitää vielä hoitaa tekniset yksityiskohdat kuntoon ja saada blogin ulkoasu omaa silmää miellyttäväksi, ettei se ärsytä joka kerta kun heittää uutta tavaraa sisään. Ja sitten luomaan!

2 responses to “Blogi ja sen tavoite

  1. Uusi blogi, jiihaa!

  2. Jotenkin tuntuu kovin tutulta tuo tilanteesi. Onnea yritykseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.