Divarikierros TSFS:n malliin

On omanlaistaan tyhmyyttä olla ottamatta jotakin huomioon. On kokonaan toisenlaista typeryyttä tiedostaa jokin asia ja olla silti tekemättä sitä, johtuen nyt vaikka lahosta päästä ja kiireestä.

Lähdin tänään aamulla TSFS:n divarikävelykierrokselle ja vakaana aikeenani oli ottaa mukaan selkäreppu saalista varten, juomapullo repun sivutaskuun sekä sateenvarjo, säätila kun on ollut jokseenkin epävakaa viime päivät. Näistä muistin lopulta selkärepun.

Kuten tavallista, kiirus tuli, ja jouduin suorittamaan siirtymisen Yökylästä Terrakodille kävelyn sijasta autolla. Ehdin niukin ja naukin, tai jos tarkkoja ollaan niin en edes naukin. Vaan onneksi pari muuta oli saapumassa vielä minun jälkeeni, ja vain viimeinen lasketaan. Pian oli iskuryhmämme kasassa. Pasi ja Leila seuran senioreina johdossa, jos kukaan meistä oli, lisäksi minä, Anna, Sirpa ja Elina. Jukka liittyi seuraan myöhemmin. Jukka jäi kelkasta ennen seuraavaa siirtymää.

pohjoiset kultitSuunniteltu reitti oli Booktori – Omituiset opukset – Brahen antikvariaatti – Leffadivari – Alfa Antikva. Väliin mahtui Läntisellä pitkälläkadulla sijainnut puoti, joka kaupittelee lehtiä, kirjoja, leffoja ja pezejä. Arwo Paperi oli kiinni eikä keläänn sattunut matkaan pyörätelinettä (yleisavain, joka sopii ikkunaan kuin ikkunaan), joten se jäi käymättä.

Saalis oli pienehkö eikä kuumottavan laadukas, mutta Archipelaconin kaltaisen ison kaappauksen jälkeen ei ole niin suurta väliäkään. Keräilyn suuri nälkä on tyydytetty toistaiseksi ja pienet, muutaman kirjan haukkapalat, pitävät kylläisyyttä yllä. Jotain löytyi kuitenkin.

Terry Pratchett: Tähtihattu (kaipa ne Kiekkomaailmat pitää haalia kokoon, kun niitä kuluu iltasaduiksi)
Tähtien sota -trilogia (Jedin paluun romaaniversiota ei ole omana kirjanaan ja nyt hiukan kutkuttelee osteskella suomennetut Tähtien sodat hyllyyn)
Anders Fager: Pohjoiset kultit (kirja on noussut esiin riittävän monesta lähteestä, joten pitihän se hankkia)
John Barnes: A Million Open Doors (Leila suositteli, ja Leilan makuun luotan)
Jasper Fforde: Lost in a Good Book (ensi vuoden Finnconin kunniavieraan kirja, jonka Leila ystävällisesti bongasi)
Avatar the Legend of Aang: Into the Inferno (PS2-peli jälkikasvulle)

Keikan päätteeksi yksi kerrallaan harventunut joukkomme, kuin kauhuelokuvassa konsanaan, kävi Erikinkadun Milanissa murkinalla. Ja vasta siinä vaiheessa join mitään aamun kahvikupillisen ja Terriksen hanasta napatun suullisen jälkeen. Vaikka laseja tyhjeni monta, se ei ollut riittävästi. Loppujen lopuksi Terrakodille palattuamme jäin istumaan vielä hetkeksi, vaikka velvoitteet painoivat niskaan. Vaan minkäs teet kun seura on hyvää.

Kotiin päästyäni aikaa oli kulunut täyden työpäivän verran ja edeltävän yön univelka painoi päälle. Tai niin luulin. Yritin moneen otteeseen herätä, mutta kerrassaan kammottava letargisuus nitisti sinnikkäimmätkin yritykset. Vasta kahdeksan maissa jälleen kerran puolittain havahtuessani tunnistin oireet. Nestehukka. Surkeana pyysin vesipulloa vuoteen vierelle ja litran divetymonoksidia naatiskeltuani olin jälleen tolpillani.

Säälittävintä tässä kaikessa on se, että aamulla erikseen toistin itselleni kesällä kaupungille jalkautuvan kollektöörin tärkeimmän ohjeen: Muista nestetankkaus.

Advertisement

2 responses to “Divarikierros TSFS:n malliin

  1. Reta Anna Maria

    Enpäs kierroksella hoksannut, että löysit Fforden kirjan. Itsekin olen pohtinut, pitäisikö tutustua.

    • Kun kerta kyseessä on kunniavierastason kirjailija, en voine kovin vikaan mennä, jos hänen kirjansa lukee. Sarjaan näyttää kuuluvan seitsemän osaa, eikä kumpikaan omistamistani ole ensimmäinen, joten metsästettävä on vielä ennen kuin lukunautinnon pauloihin pääsee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.