Osallistu galaktisen scifin antologiaan

Kirjoituskutsu: Galaktisen scifin antologia

Osuuskumma on tekemässä antologiaa teemalla galaktinen scifi.

Antologiaan halutaan novelleja, joissa skaalana on kokonainen galaksi. Tapahtumat voivat sijoittua pienempään osaan galaksia tai vaikka vain yhdelle planeetalle, mutta novellissa esiintyvien tapahtumien täytyy vaikuttaa galaktisesti. Ajatelkaa suureellisesti!

Tapahtuman keskiössä voi olla sotatoimi, rauhanneuvottelut, kahden galaktisen valtakunnan allianssi avioliiton kautta tai vaikka ihmiskunnan törmääminen galaktiseen sivilisaatioon, mikä avartaa näkymät äkillisesti valtaisiksi. Olennaista on avata lukijan eteen miljoonien maailmojen valtaisa meri, jonka silkka koko pakenee käsityskyvyn ulottumattomiin.

Henkisinä esikuvina voi käyttää tieteiskirjallisuuden kultakauden visioita tähtienvälisistä rauhanturvaajista tai elokuvia, joissa yhdessä taistelussa ratkaistaan galaksin kohtalo. Lähtökohdaksi voi myös ottaa nykypäivän fysiikan ja pohtia, miten galaktinen sivilisaatio toimisi sen lakien puitteissa.

Kiinnostuneita kirjoittajia pyydetään laatimaan novelli-ideastaan yhteenveto, josta käy mahdollisimman tarkasti ilmi, miten galaktisuus tarinassa ilmenee. Yhteenvedot lähetetään antologian toiselle toimittajalle, Shimo Suntilalle (khuure@gmail.com).

Toisena toimittajana toimii Mixu Lauronen (mixu.lauronen@osuuskumma.fi).

Novellien ensimmäisten versioiden deadline on toukokuun lopussa.

Advertisement

One response to “Osallistu galaktisen scifin antologiaan

  1. Hieman tarkennusta siihen mitä haetaan henkilökohtaisen tähtikaukoputken läpi katsottuna:

    Jo ennen kuin osasin lukea, olin tajunnut, että avaruus on mun juttuni. Olin scifisti vuosia ennen kuin tunsin koko sanaa. Kaikki mikä oli kiertoradalla tai kauempana iski lujaa. Erityisen lujaa potki visiot, jossa mentiin tähtien välillä ja tarinan leikkikenttä oli käytännössä ääretön. Tuhansia aurinkoja, miljoonia planeettoja. Kymmenvuotiaalle se on silkkaa huumetta. Tämän kaiken kirkkaimpana kärkenä tykitti galaksien kokoiset tarinat, joissa ei vain matkattu huimia etäisyyksiä ja kohdattu outoja ilmiöitä, vaan sillä kaikella oli suurempi merkitys. Galaktinen merkitys.

    Star Trekissä (alkuperäinen sarja) vierailtiin viikottain oudoilla planeetoilla, mutta nämä tapahtumat harvemmin vaikuttivat tapahtumapaikkaa laajemmin. Sen sijaan klingonien olemassaolo ja toistuvat yhteenotot Enterprisen miehistön kanssa vihjasivat kahden tähtienvälisen imperiumin kilpailutilanteesta, galaktisesta konfliktista. Mahdollisesti syttyvä sota ei uhannut vain Enterprisea tai Maata, vaan koko Federaatiota. Koko galaksia, kuten siihen aikaan tuntui.

    Asimovin Säätiö-trilogia. Tähtien sota. Reynoldsin Ilmestysten avaruus -saaga. Niissä ei pelattu napeilla vaan päätettiin miljoonien tähtijärjestelmien kohtaloista. Siinä kaikessa oli sellaista sense of wonderia, johon fantasia ei koskaan mun kohdallani ole yltänyt.

    Tätä fiilistä mä ajan takaa, laajan skaalan synnyttämää ihmeentuntua. Tästä mä haluaisin toimittaa antologian.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.