Atorox-ehdokaslista 2013 valmis!

Atoroxin ehdokaslista on julkistettu. 235 novellin joukosta listalle selviytyi 22 novellia.

Tuomas Saloranta: Torniin saapui muukalainen (Kosmoskynä 2/12)
Jenni Kauppinen: Taikarasia (Kosmoskynä 3/12)
Shimo Suntila: Amirin torni (Kultakuoriainen #4)
Anne Leinonen: Elä vie neittä pahoille (Kultakuoriainen #4b)
Jaakko Markus Seppälä: Leipä (Portti 1/12)
Liisa Nurro: Varietee Elegansin erityinen ilta (Spin 1/12)
Tuomas Saloranta: Kaksipäisen lehmän varjossa (Spin 2/12)
Jenni Kauppinen: Kiven värit (Spin 4/12)
Katri Alatalo: Ei poikasi ole kuollut (Usva 1/12)
Shimo Suntila: Sateenkaaren maku (Usva 3/12)
J. S. Meresmaa: Laulaisin surusi mereen (Huomenna ne tulevat ja muita eriskummallisia kohtaamisia)
Tuomas Saloranta: Sammakkoprinssi (Huomenna ne tulevat ja muita eriskummallisia kohtaamisia)
Jussi Katajala: Wilhelmus Lyypekkiläisen kuolema (Huomenna ne tulevat ja muita eriskummallisia kohtaamisia)
Aleksi Kuutio: Raskas isä (Kumman rakas)
Heikki Nevala: Katastrooffi eli mistä se apokalypsi sitte alakoo (Maailmanlopun kirjasto ja muita tuomiopäivän tarinoita)
Niko Peltonen: Ei mitään muuta kuin sanat (Me emme valehtele ja muita Puolueen hyväksymiä novelleja)
Tuomas Saloranta: Vuosia enkelit varoittelivat (Me emme valehtele ja muita Puolueen hyväksymiä novelleja)
Tero Niemi & Anne Salminen: Kirjallinen liite kannekorvausanomukseen (Tiamatin värit ja muita tähtienvälisiä tarinoita)
Markus Harju: Tiamatin värit (Tiamatin värit ja muita tähtienvälisiä tarinoita)
Magdalena Hai: Vaskimorsian (Steampunk! Koneita ja korsetteja)
Heikki Nevala: Hevostuhatjalkainen (Steampunk! Koneita ja korsetteja)
Anni Nupponen: Joka ratasta pyörittää (Steampunk! Koneita ja korsetteja)

Äänestykseen voi osallistua kuka tahansa, joka pyhästi lupaa lukea kaikki ehdolla olevat novellit. Novellit tulevat saataville sähköisesti, joten siitä ei ole murhetta. Mukaan voi ilmoittautua 25.3. asti, mailitse osoitteeseen atorox2013@tsfs.fi. Lisätietoa TSFS:n Atorox-sivulla (Vaihe 2).

Advertisement

3 responses to “Atorox-ehdokaslista 2013 valmis!

 1. Jeee! Kova kattaus novelleja. Itse kiinnitin listassa huomiota siihen, että Portissa ilmestyneitä novelleja on noin vähän mukana, Tähtivaeltajasta ei yhtään. Viime vuosina aika moni top 10:ssä oli kyseisistä lehdistä. Tosin, kun nyt vilkaisin viime vuonna ilmestyneitä novelleja, niin ei Tähtivaeltajassa ollut ilmestynytkään montaa kotimaista novellia.

  Mutta mutta, uusia julkaisupaikkoja on tullut lisää! Ja hyvä niin! Ja selvästikin lukijat & äänestäjät ovat löytäneet nämä uudet julkaisut.

  • Osa painotuksista varmaan selittyy sillä, missä nyt julkaistaan. URS on ollut käsittämättömän aktiivinen. Antologioita ja lehtiä on tullut urakalla, etenkin jos laajentaa hiukan näkökulmaa ja laskee mukaan projekteja, joissa on ollut paljon ursilaisia mukana.

   Toisaalta samalla, kun porukan kirjoittajat verkostoitiuvat keskenään, he myös lukevat toistensa tekstejä, koska jokainen saa aina tekijänkappaleen. Esimerkiksi minun oli helppo lukea antologioita, koska olen saanut ne hyllyyni aika automaagisesti. Sitten kun vielä tällainen joukko alkaa kohkata Atorox-ehdotusten tärkeydestä ja ovat oletuksena lukeneet ainakin toistensa tekstit, niistä on helppo tehdä nostoja. Kaiken muun lukeminen vaatii enemmän yrittämistä. Omalla kohdalla se hyytyi ajanpuutteeseen, mikä kismittää. Ehdotin URS:n, Osuuskumman ja Turbatorin joukosta 30 novellia, ja muita en ehtinyt käydä läpi.

   Portista pääsi listalle vain yksi novelli, mikä on aika hämmästyttävä juttu, ellei sitten syynä ole se, että muilla on sama tilanne kuin minulla – luettuna omia antologioita eikä juuri muuta. Jos näin on, jokaisen lehden lähipiirin olisi syytä aktivoitua samalla tavalla ja ehdotella omista julkaisuista niitä hyviä.

   No, itse olin TSFS:n hallituksessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja silloin elettiin erään Atorox-kärhämän jälkimaininkeja. Sitä seuraavana vuonna Atorox-vastaava sai haukkuja, kun fandom oli ollut patalaiskaa eikä Atorox-vastaava ollut ymmärtänyt rikkoa sääntöjä ja itse nostaa hyviksi katsomiaan novelleja ehdotettujen rinnalle lopulliselle listalle. Sen jälkeen sääntöjä ja käytäntöjä on rukattu muutaman vuoden välein, eikä koskaan tule valmista.

   Jos fandom on osallisena, jälki saattaa olla huonoa tai epätasaista. Jos esiraati päättää kaikesta, tulee napinaa kirjallisesti sokeiden diktatuurista. Nykyisenkaltainen amalgaami on toiminut reilun vuosikymmenen, joten se sinänsä toimii, mutta uhkaa hörpätä, jos fandom ei viitsi (mikä on ollut ongelma aiempina vuosina) tai jos esiraati kutistuu liiaksi (joskus aikanaan se oli viisihenkinen, tänä vuonna urakan hoiti kaksi).

   Katsotaan, josko tänä vuonna apua toisi uusi käytäntö, jonka mukaan ehdotuksia voi heitellä pitkin vuotta, vaikka jokaisen lehden tai antologian lukemisen jälkeen.

   • Hyviä pohdintoja ilmiön syistä.. Noin kai se menee. Urs ja Osuuskumma ovat olleet huiman aktiivisia, ja tuolla se sitten listassakin näkyy. Mä muuten itse asiassa olen lukenut kaikki viime vuoden Portit ja jotain sieltä ehdotinkin, mutta antologioista olen lukenut vain joitakin. Joten on tällaisiakin äänestäjiä mukana.

    Esiraatia tai sen pienuutta en halua moittia yhtään, koska onhan tuo nyt aika älytön urakka lukea 235 novellia esiraadissa! Hatunnosto vaan sinne, eikä ihme jos ei enempää väkeä siihen löydy. Vaikka ehkä ihanne olis että heitä olisi enemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.